Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Étkezés

A testépítés abban különbözik az erőemeléstől vagy az olimpiai emelőktől, hogy azt a versenyző fizikai megjelenése alapján ítélik meg, nem pedig a fizikai erőn.

Mint ilyen, a testépítők törekednek egy kiegyensúlyozott, karcsú és izmos test felépítésére és fenntartására.

Ennek érdekében sok testépítő szezonon kívüli időszakban kezdődik, amelyet egy szezonon kívüli étkezési módszer követ, amelyet tömegelés szakasznak neveznek.

Az tömegelési szakaszban, amely hónapoktól évekig tarthat, a testépítők magas kalóriatartalmú, fehérjében gazdag étrendet fogyasztanak azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb izmot felépítsék.

A következő szálkásítási szakasz a lehető legtöbb zsír elvesztésére összpontosít, miközben fenntartja a tömegelési szakaszban kialakult izomtömeget. Ezt a táplálkozás és a testmozgás konkrét megváltoztatásával érik el 12–26 hét alatt.